header

Heb jij vragen over seks? Lees hier veelgestelde seksvragen met antwoord!

Seks; iedereen heeft er verschillende ervaringen mee. Voor één persoon is het de normaalste zaak van de wereld, de ander vindt het ongelooflijk spannend en weer iemand anders heeft er zijn beroep van gemaakt. Toch blijft het iets bijzonders, seks tussen twee mensen die van elkaar houden.

Veel mensen hebben daarom nog steeds vragen over seks. En het is maar goed om die te stellen, want bijvoorbeeld onveilige seks kan tot erg nare dingen leiden. Lees daarom hier veelgestelde vragen over seks, mét antwoord!

Hoe veilig is vrijen met een condoom?

Ondanks de vele verhalen die je hoort over gescheurde condooms, is het een erg veilig voorbehoedsmiddel. Tenminste, wanneer je het condoom op de juiste manier gebruikt. Dat houdt in ieder geval in de goede maat condoom gebruiken en de condoom goed omdoen.

Scheurtjes of gaatjes komen relatief heel weinig voor, en meestal alleen wanneer het condoom niet goed omgedaan is. Van de vrouwen die in een heel jaar een condoom gebruiken wordt rond de 96% niet zwanger.

De condoom werkt ook erg goed tegen SOA’s, omdat er geen sperma in de vagina komt. Andere voorbehoedsmiddelen zoals de pil werken uiteraard niet tegen SOA’s. Als je het echt veilig wilt doen gebruik je een condoom in combinatie met andere voorbehoedsmiddelen, zoals de pil of een zaaddodend middel.

Kan ik met mijn partner orale seks hebben zonder condoom of beflapje?

Lang niet alle stellen gebruiken een condoom bij orale seks. De kans is inderdaad kleiner bij orale seks om SOA’s over te dragen. Herpes en gonorroe zijn de SOA’s met de grootste kans op overdracht door orale seks. Andere ziektes zoals HIV, chlamydia en hepatitis B en C worden echter bijna nooit via orale seks overgedragen.

Als je een gezonde relatie hebt en daarin orale seks hebt is het daarom lang niet altijd nodig een condoom te gebruiken. Wel is het verstandig om jullie te laten testen voordat je aan seks zonder condoom begint. Bij orale seks met een redelijk onbekende persoon is het altijd beter om een condoom te gebruiken voor de zekerheid. Je wilt niet met een SOA opgescheept zitten van iemand waarmee je één keer orale seks hebt gehad!

Veel mensen kiezen ervoor om geen condoom te gebruiken bij orale seks, omdat het veel minder goed zou voelen. Daarvoor zijn tegenwoordig wel extra dunne condooms en beflapjes te koop, om het net zo te laten voelen als wanneer jullie geen condoom zouden gebruiken. Ook zijn er condooms met smaakjes te koop.

Komt mijn vrouw/vriendin wel echt klaar tijdens de seks?

Soms lijkt het tijdens de seks alsof jouw partner klaarkomt, maar is het dan niet echt zo. Sterker nog, een groot deel van de vrouwen (tot wel 80%) zegt regelmatig een orgasme te faken. Daar kunnen ze verschillende redenen voor hebben, zoals:

  • Om hun partner niet teleur te stellen
  • Voor hun eigen genot; een orgasme faken voelt ook goed
  • Om een einde aan de seks te maken
  • Uit onzekerheid

Het is natuurlijk niet fijn om erachter te komen dat jouw partner niet echt klaarkomt. Je kunt hierdoor erg aan jezelf gaan twijfelen. Daarom moet je er zeker met je partner over praten om te zien wat jij beter kunt doen. Misschien ligt het wel helemaal niet aan jou!

Ook kun je andere standjes uitproberen om je partner meer te stimuleren. Seks op z’n hondjes bijvoorbeeld is een goede manier om de g-spot te stimuleren. Je partner kan ook tijdens de seks haar clitoris stimuleren, of jij kunt dit zelf doen bij bepaalde standjes. Dit kan erg helpen om ook je vriendin lekker klaar te laten komen!

Vergeet ook niet het voorspel; veel vrouwen raken hier ontzettend opgewonden van en komen er makkelijker door klaar. Ook voor jou is langer voorspel erg fijn, omdat jullie dan nog intiemer zijn dan gewoon tijdens de seks. Besteed veel aandacht aan je partner en breng haar ook naar een hoogtepunt!

Mijn partner en ik zijn aan anale seks toe; hoe bereiden we ons voor?

Anale seks is niet aan iedereen besteed. Toch voelt het voor veel stellen nog intiemer dan gewone seks. Omdat de anus erg gevoelig is kan anale seks net zo fijn of nog fijner voelen dan vaginale seks. Maar het is belangrijk om je goed voor te bereiden.

Allereerst moeten jullie genoeg glijmiddel hebben. Je kan het best gebruik maken van glijmiddel op basis van siliconen, omdat die minder snel vervluchtigt. De anus is natuurlijk niet zo groot als de vagina, dus voldoende glijmiddel is erg belangrijk om het niet pijnlijk te maken.

Het is verstandig om van tevoren je anus goed schoon te maken, zowel tegen bacteriën als voor andere onhygiënische praktijken. Gebruik ook altijd een condoom en was jullie allebei goed na anale seks. Er mogen bijvoorbeeld geen bacteriën uit je anus in je vagina terecht komen. Kijk ook goed uit met langwerpige voorwerpen of scherpe nagels. Je wilt geen scheurtjes in de anuswand krijgen!

Begin alleen aan anale seks als jullie goede communicatie tijdens de seks hebben. De vrouw moet goed kunnen aangeven dat het fijn is, of wanneer het pijn doet. Begin dan ook rustig met de seks, eerst één of twee vingers, daarna alleen de eikel, en vervolgens kun je steeds dieper penetreren.

Stoot rustig, anders kan het erg veel pijn doen. Als de vrouw aangeeft dat het pijn doet, ga dan ook niet verder. Als vrouw zelf moet je assertief zijn; denk niet dat ‘de pijn straks wel over gaat’, maar zeg het gelijk. Dat kan een heleboel ellende voorkomen!

Als je deze tips opvolgt en het rustig uitprobeert, zal je zien dat anale seks erg fijn kan zijn! Onthoud; genoeg glijmiddel, hygiëne en rustig opbouwen zijn je beste vrienden tijdens anale seks. En als jullie erachter komen dat één van de twee anale seks toch niet fijn vindt, dan is dat natuurlijk niet erg. Er zijn voor alleen vaginale seks al meer dan genoeg standjes te bedenken om de seks spannend te houden.

Ontdek hoe je een seks god in bed wordt en vrouwen je nooit meer willen verlaten

Met de technieken van Jonathan & Oscar kan je iedere vrouw het genot geven wat je ze echt verdient… plus dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat ze gaat verlaten.

Seks is namelijk een zeer belangrijk onderdeel in een relatie en als je vrouwen intense orgasmes kan geven, blijft ze langer verliefd op je.

Ontdek nu de revolutionaire seks methode van Jonathan & Oscar

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *