header

Geniet ook na de Seks met Goed naspel!

Niet alle stellen doen eraan, maar zij die het wel doen genieten er intens van: het naspel. Voor hen is er niets fijner dan na de seks lekker in elkaars armen liggen en knuffelen. Maar wat houdt het naspel nu precies in? Welke varianten kun je erop bedenken? Wat is lekker en wat niet? Hier doe je allerlei ideeën op voor jullie naspel!

Waarom doen mensen aan naspel?

Naspel houdt eigenlijk in dat een stel na de orgasmes nog aan het nagenieten is. Dat kan op allerlei manieren; rustig aan door bijvoorbeeld te knuffelen of elkaar te strelen, of wat wilder door elkaar schoon te likken. Het gaat er in ieder geval om na de seks tot rust te komen en gewoon te genieten van elkaar.

Maar waarom doen mensen dit nu? Veel stellen zien het als een versterking van hun relatie. Na de seks nog veilig in elkaars armen liggen kan een heel veilig gevoel geven, dat je niet bij een one night stand zou krijgen.

Jij en je partner voelen je meer tot elkaar aangetrokken, alsof jullie dichter bij elkaar zijn dan normaal. Ook zorgt het naspel ervoor dat de positieve hormonen die vrijkwamen bij de seks nog even blijven hangen. Daarmee houd je het gelukzalige gevoel van tijdens de seks.

Wees niet bang; je hoeft echt geen uren gesprekken te voeren na de seks. Ook in elkaars armen in slaap vallen kan al onder naspel vallen. Het draait er om dat je elkaar na de seks nog even aandacht geeft en van elkaar blijft genieten. En zeg nou zelf, daar zitten toch geen nadelen aan?

Verschillende soorten naspel

Iedereen beleeft het naspel op een andere manier. Doe jij er met je partner nog niet of nauwelijks aan? Dan kun je hier wat ideeën opdoen voor heerlijk naspel. Probeer ze vooral met je partner uit! Er is maar een kleine drempel voor naspel, dus je kunt deze voorstellen makkelijk aan je vriend of vriendin doen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende soorten naspel.

Gewoon lekker knuffelen

Sommige stellen hoeven niets bijzonders tijdens het naspel en willen maar één ding: lekker samen knuffelen. Het gevoel van hun partner in hun armen en de kleine strelingen zijn voor hen al genoeg. Soms hoef je ook niet veel woorden aan je naspel vuil te maken; zo lang je elkaar op een fijne, romantische manier aanraakt kan het al heel plezierig zijn.

Samen douchen

Een andere manier om na de seks van elkaar te genieten, is door samen te douchen. Waarschijnlijk waren jullie tijdens de seks aardig bezig, waardoor je bent gaan zweten. Of jullie hebben erg enthousiaste seks gehad en zijn niet helemaal schoon gebleven.

Door samen te douchen worden jullie zowel weer schoon. Vaak waarderen koppels elkaars naaktheid nog meer in de douche dan in bed. Bovendien kan het erg opwindend zijn om bijvoorbeeld het lichaam van jouw partner schoon te maken. Wees zo creatief als je maar wilt!

Elkaar schoonlikken

Een wat wildere variant van naspel is elkaar schoonlikken. Hebben jullie geen condooms gebruikt? Dan kan het zijn dat er wat sperma of vocht van de vrouw op jullie terechtgekomen is. En wat is er nu opwindender dan elkaar schoonlikken?

Veel mensen worden erg geil als ze door hun partner schoongelikt worden. Heb je goede seks gehad, maar wil je eigenlijk nog wel doorgaan? Dan kun je dat hiermee goed aangeven. Bovendien geniet je nog eens extra van elkaar.

Samen iets eten

En daarmee bedoelen we niet een zak chips uit de kast opentrekken! Als je honger hebt gekregen na de seks, kan dat een goed moment zijn om samen eens te genieten van iets lekkers. Denk bijvoorbeeld aan wat stukjes kaas, aardbeien of andere kleine hapjes. Ook een glas wijn drinken is erg romantisch nadat jullie seks hebben gehad.

Wees ook eens creatief, en gebruik bijvoorbeeld slagroom of gesmolten chocola. Deze worden vaak als de meest opwindende vormen van voedsel gezien. Ook erg leuk om te gebruiken bij het voorspel in plaats van bij het naspel.

Een goed gesprek voeren

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen na de seks verlangen naar affectie en een goed gesprek. Probeer dus niet gelijk als een blok in slaap te vallen (wat vooral mannen nog wel eens doen), maar besteed aandacht aan elkaar en luister naar elkaar.

Houd het gesprek wel een beetje luchtig. Het is niet zo fijn om over zware of deprimerende onderwerpen te praten net nadat je seks hebt gehad. Praat over fijne dingen, of gewoon over wat je leuk vindt aan elkaar. Het gaat er in ieder geval om dat jullie blijven genieten. Lieve dingen zeggen kan wonderen doen.

Help elkaar aankleden!

Ik vind het altijd grappig om te bedenken dat twee mensen elkaar wel helpen uitkleden voordat ze seks hebben, maar na de daad is ieder op zichzelf aangewezen om zijn of haar kleren aan te doen. Mijn tip is daarom: help elkaar ook met aankleden.

Dat doe je natuurlijk niet geheel normaal. Bij het kleren aandoen kun je namelijk nog eens goed van elkaars lichaam genieten. En een aanraking is dan al gauw ‘per ongeluk’ gebeurd!

Strelen en zoenen

Dit gaat nog iets verder dan alleen maar knuffelen. Door elkaar de hele tijd te blijven strelen en zoenen, houden jullie de positieve hormonen nog langer actief. Bovendien voel je je altijd een beetje vreemd na een heerlijk orgasme. De juiste aanraking op de juiste plaats kan je dan een goddelijk gevoel geven.

Zoenen is natuurlijk altijd een goede manier om je affectie voor de ander te laten merken. Geef bij het naspel vooral zachte, tedere zoenen. Je partner zit dan waarschijnlijk niet op kleffe tongzoenen te wachten, maar heeft liever iets zachtaardigs. Een zoentje op de juiste plaats laat een positieve rilling door je hele lijf gaan!

Je ziet al dat je met het naspel op veel creatieve manieren van elkaar kunt genieten. Probeer ze vooral zelf uit en verzin zelf nieuwe dingen!

Ontdek hoe je een seks god in bed wordt en vrouwen je nooit meer willen verlaten

Met de technieken van Jonathan & Oscar kan je iedere vrouw het genot geven wat je ze echt verdient… plus dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat ze gaat verlaten.

Seks is namelijk een zeer belangrijk onderdeel in een relatie en als je vrouwen intense orgasmes kan geven, blijft ze langer verliefd op je.

Ontdek nu de revolutionaire seks methode van Jonathan & Oscar

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *