header

De Schaamlippen en Hun Rol Tijdens De Seks

De vagina van een vrouw is een mooi, maar ingewikkeld orgaan. Dat weet je waarschijnlijk wel als je er zelf een hebt of als je die van je vrouw of vriendin aanschouwd hebt. De vagina heeft verschillende belangrijke ‘onderdelen’, zoals de clitoris en de schaamlippen. Om de vrouw zo goed mogelijk te bevredigen tijdens de seks, is het belangrijk om te weten hoe de vagina precies werkt en hoe je die zo goed mogelijk moet stimuleren.

In dit artikel vind je meer informatie over de anatomie van de vagina, en met name over de schaamlippen. Ook leren we je hoe je het beste een vrouw kunt bevredigen, zowel door haar te vingeren als door haar te beffen. Lees dus snel verder!

Hoe zit de vagina precies in elkaar?

De vagina vanaf de buitenkant heet eigenlijk de vulva. De vagina is het inwendige deel. Toch wordt vagina meestal gebruikt om het gehele vrouwelijke geslachtsorgaan aan te duiden, voornamelijk de buitenkant. De vagina bestaat uit de buitenkant uit verschillende huidplooien, de grote en kleine schaamlippen, de clitoris en de vaginale opening.

Doordat de vagina uit zoveel huidplooien bestaat, is geen enkele vagina hetzelfde. Iedere vrouw heeft bijna een unieke vagina. De een heeft grotere schaamlippen, terwijl de ander juist weer een bescheiden vagina heeft. Dat maakt de vagina voor veel mannen heel bijzonder. Immers is de vagina toch wel iets ingewikkelder dan de penis van een man.

Vrouwen hebben uiteraard ook schaamhaar. Dit ligt op de grote schaamlippen. Veel mannen vinden het mooier als vrouwen een geschoren vagina hebben, maar de meeste vrouwen hebben geen zin om dit te doen. Het verschilt natuurlijk per man en vrouw wat mooi wordt gevonden, en geen enkele vagina is beter of slechter dan de andere.

De schaamlippen

De vulva bestaat voor het grootste deel uit de schaamlippen. Schaamlippen komen in twee paar voor: de kleine of binnenste schaamlippen en de grote of buitenste schaamlippen. Allebei de paren zijn huidplooien die in allerlei soorten en maten voorkomen. Sommige vrouwen hebben erg grote, uitstekende schaamlippen, terwijl er bij andere vrouwen nauwelijks iets aan te zien is.

De grote schaamlippen zijn de eigenlijk de huidplooien om de vagina heen. Normaliter liggen de twee schaamlippen tegen elkaar aan, om de gevoelige delen van de vagina te beschermen. De grote schaamlippen bevatten vet, zweet- en talgklieren, zoals veel andere huidplooien. Ook zijn ze een deel van de plek waar het vrouwelijke schaamhaar groeit.

De kleine schaamlippen zijn een stuk gevoeliger dan de grote. Ze zijn niet behaard. Aan de bovenkant lopen de twee kleine schaamlippen samen en bedekken ze de clitoris. Dit is het gevoeligste deel van de vagina, te vergelijken met de eikel van de penis.

De kleine schaamlippen bevatten ook erectiel weefsel, wat betekent dat ze onder invloed van seksuele prikkels kunnen opzwellen. Bij veel vrouwen zijn ironisch genoeg na de puberteit de kleine schaamlippen groter dan de grote schaamlippen. De namen zijn dus een beetje verwarrend.

Rol van schaamlippen tijdens de seks

Qua seksuele opwinding hebben de schaamlippen niet echt een functie. Ze zijn niet heel gevoelig voor aanraking (zeker de buitenste schaamlippen niet) en functioneren vooral als bescherming van de vagina. De schaamlippen zijn wel nodig bij de seks.

Bij opwinding zwellen de kleine schaamlippen namelijk op, waardoor de clitoris tevoorschijn komt. En laat dat nu juist het orgaan zijn wat van groot belang is bij de seks.

De clitoris is, zoals gezegd, het meest gevoelige deel van de vagina. Het is daarom belangrijk om voorzichtig met de clitoris om te gaan. Het is niet fijn als je veel te ruw over de clitoris wrijft of er direct helemaal op los gaat. Bij een vrouw is langzame opbouw en een delicate aanpak de beste manier om haar tot een orgasme te laten komen.

De meeste vrouwen kunnen niet door penetratie alleen tot een orgasme komen. Daarvoor zal je als man met meer moeten komen! De clitoris stimuleren is eigenlijk het belangrijkst bij een vrouwelijk orgasme.

Natuurlijk werkt het niet voor elke vrouw op dezelfde manier. Tijdens de daadwerkelijke seks kan jij met je hand de clitoris zachtjes strelen terwijl je haar penetreert, of je partner kan het zelf doen.

Tips om je vriendin of vrouw meer te laten genieten

Helaas weet lang niet elke man precies hoe hij zijn vriendin of vrouw het best kan stimuleren. Bij de penis spreekt het natuurlijk voor zich: je gaat met je hand op en neer en stimuleert wellicht de ballen. Of je neemt zijn penis in je mond en gaat op en neer, terwijl je hem ook nog likt. Daar kan weinig mee fout gaan.

Bij de vrouw zit het echter net iets ingewikkelder. Belangrijk is hier dat je langzaam te werk gaat en het opbouwt. Allereerst moet je vriendin of vrouw natuurlijk in de stemming zijn. Als ze geen zin heeft in seks, blijft de vagina ‘gesloten’. Ook zal ze lang niet zo snel vaginaal vocht aanmaken, waardoor het hele gebeuren een stuk minder comfortabel wordt.

Wanneer je begint met vingeren, moet je ervoor zorgen dat je vinger nat is. Dit kun je doen door je vinger te likken of met haar eigen vocht. Dit is vooral van toepassing wanneer je met de clitoris aan de slag gaat. Maar voor het zo ver is, wil je haar eerst op gang laten komen. Dat doe je door eigenlijk van buiten naar binnen te werken.

Je begint met je vingers of mond bij de buitenste schaamlippen en de binnenkant van haar dijen. Dit zijn gevoelige plekjes en je vriendin zal helemaal wild worden als je haar hier kust en likt. Vervolgens ga je naar de vagina zelf, maar nog niet naar de clitoris. Pas als de clitoris zichtbaar wordt en je weet dat je vriendin aan het genieten is, kun je daarmee aan de slag.

De clitoris lik je eerst heel snel en voorzichtig. Bevalt dit, dan kun je er langer zachtjes met je mond op zuigen. Heel belangrijk is om niet te vroeg te stoppen! Ook tijdens het orgasme van je vriendin moet je gewoon doorgaan. Vrouwen blijven namelijk lang opgewonden en kunnen meerdere orgasmes kregen. Als jij dit voor elkaar krijgt, raak je je vriendin zeker niet meer kwijt!

Ontdek hoe je een seks god in bed wordt en vrouwen je nooit meer willen verlaten

Met de technieken van Jonathan & Oscar kan je iedere vrouw het genot geven wat je ze echt verdient… plus dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat ze gaat verlaten.

Seks is namelijk een zeer belangrijk onderdeel in een relatie en als je vrouwen intense orgasmes kan geven, blijft ze langer verliefd op je.

Ontdek nu de revolutionaire seks methode van Jonathan & Oscar

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *