Bijna iedereen kent de missionaris positie wel. Het is dan ook het meest gebruikte standje bij seks tussen man en vrouw. De naam is ontstaan in de 18e eeuw, toen geestelijken het standje begonnen aan te wijzen als de ‘juiste’ houding om seks in te hebben. Men was toen van mening dat andere standjes voor heidenen zouden zijn.

Andere namen voor de missionaris positie zijn ‘man-boven’ en het ‘Adam en Eva standje’. In dit bericht kom je meer te weten over de missionaris positie – welke varianten zijn er en hoe kan je met je partner optimaal genieten?

Wat houdt de missionaris positie in?

Bij de missionaris positie ligt de vrouw met haar rug op bed en de man bovenop haar. Doordat de vrouw haar benen enigszins gescheiden houdt, kan haar partner eenvoudig naar binnen dringen. De positie is erg eenvoudig en dus ideaal voor beginners.

Probeer als jullie nog geen of weinig ervaring hebben niet gelijk volledig naar binnen te dringen, maar langzaam steeds iets dieper te gaan. Er is immers nog tijd zat om ‘wilder’ seks te hebben!

Het leuke aan de missionaris positie is dat er veel lichaamscontact is en jullie elkaar aan kunnen kijken en kunnen zoenen. Dit maakt de missionaris positie zo populair bij veel stellen.

Om de positie wat stimulerender voor de vrouw te maken is het een optie om een kussen onder de kont van de vrouw te leggen. Hierdoor heeft haar heup een betere hoek en kan haar partner dieper penetreren.

Het grootste nadeel van de missionaris positie is dat de clitoris niet gestimuleerd wordt of kan worden en dat de bewegingsvrijheid van de vrouw beperkt wordt. Haar partner ligt immers met zijn volle gewicht op haar.

Veel vrouwen geven dan ook de voorkeur aan posities waarbij ze meer controle hebben en hun clitoris gestimuleerd kan worden. Toch is de missionaris positie zeer geliefd, en door te variëren kan je er samen met je partner heerlijk van genieten.

In het volgende kopje kan je lezen over verschillende varianten van de missionaris positie. Probeer te experimenteren en open met je partner te praten over wat jullie lekker vinden. Communicatie is een van de meest belangrijke voorwaarden voor een goed seksleven!

Varianten van de missionaris positie

Behalve de standaard houding voor de missionaris positie zijn er nog enkele varianten die dit standje extra interessant kunnen maken. De varianten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de clitoris of g-spot beter gestimuleerd worden.

Probeer de varianten met je partner uit en kijk met welke variant jullie tot een lekker orgasme kunnen komen. Natuurlijk is het ook een optie om de verschillende varianten af te wisselen of zelfs de missionaris positie met andere standjes te combineren.

Knieën tegen borst

Bij deze variant tilt de vrouw haar benen op (haar knieën worden opgetrokken richting haar borst). Hierdoor verandert de hoek waaronder ze gepenetreerd wordt en kan de man haar net wat dieper penetreren.

Eventueel kan de vrouw haar benen bij deze variant om de middel van haar partner slaan (gekruist). Hierdoor heeft ze net wat meer controle en kan ze subtiel aangeven wanneer de man wat sneller of dieper moet gaan.

Benen over schouders

De diepste penetratie kan worden bereikt wanneer de vrouw haar benen over de schouders van haar partner legt. Haar vagina wordt door haar sterk gekantelde heupen als het ware helemaal geopend.

Veel mannen vinden deze positie erg opwindend omdat ze snel en diep kunnen penetreren. Wel is het belangrijk dat ze met hun partner rekening houden. Te diep penetreren vinden sommige vrouwen namelijk niet prettig.

Hiermee moet een man die groot geschapen is vooral rekening houden. Bij deze variant is het namelijk mogelijk om de achterwand van de vagina te raken. Het spreekt voor zich dat het voor een vrouw niet prettig is wanneer er tegen haar baarmoeder ‘gebeukt’ wordt.

De coïtus gelijnde techniek

Met deze variant van de missionaris positie wordt de clitoris beter gestimuleerd. Als je merkt dat jouw partner niet genoeg gestimuleerd wordt is deze variant een manier om het beter voor haar te maken.

De man ligt nog altijd boven op de vrouw, maar gaat iets meer met zijn lichaam naar boven. De vrouw slaat haar benen om haar partner heen en legt haar voeten op zijn kuiten. Hierdoor raakt hij bij de penetratie met de bovenkant van zijn penis de clitoris.

Ook is het mogelijk dat bij deze techniek de G-spot gestimuleerd wordt. Dit kan wel ‘zoeken’ zijn naar de juiste houding. De man kan bij de techniek de heupen van zijn partner kantelen. Zo kunnen jullie kijken onder welke hoek de G-spot ‘gevonden’ wordt.

Geknielde missionaris

Om de clitoris optimaal te stimuleren is de geknielde missionaris dé variant. Hierbij zit de man op zijn knieën voor zijn partner en zij houdt haar benen omhoog of opzij. De man kan de vrouw bij deze positie naar zich toe trekken door zijn handen op haar dijen te plaatsen.

Leuk voor de vrouw is dat haar clitoris gestimuleerd wordt en ze wat vrijer kan bewegen. Ze kan zelf haar clitoris stimuleren of dit door haar partner laten doen. Veel mannen vinden dit standje opwindend omdat ze goed zien hoe hun penis ‘aan het werk’ is.

Tips om optimaal te genieten van de missionaris positie

Eigenlijk zijn de verschillende tips al eerder in dit artikel aan bod gekomen. Om ze nog eens te benadrukken staan hieronder de belangrijkste tips

  • Communiceer: de grootste tip op élk gebied van seks is wel dat je met je partner moet communiceren. Geef aan wat je lekker vindt en wat niet. Of je dit letterlijk zo nu en dan bespreekt of enkel non-verbaal (kreunen) duidelijk maakt moet je zelf weten.
  • Varieer: niets is zo leuk als op verschillende manieren seks hebben. En dan doel ik niet op zo nu en dan een ander standje of variant van een standje, maar tijdens de seks variëren. Dit is ook een ideale manier om je orgasme uit te stellen!
  • Leg een kussen onder haar kont: hierdoor kan er dieper en eenvoudiger gepenetreerd worden.

Ontdek hoe je een seks god in bed wordt en vrouwen je nooit meer willen verlaten

Met de technieken van Jonathan & Oscar kan je iedere vrouw het genot geven wat je ze echt verdient… plus dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat ze gaat verlaten.

Seks is namelijk een zeer belangrijk onderdeel in een relatie en als je vrouwen intense orgasmes kan geven, blijft ze langer verliefd op je.

Ontdek nu de revolutionaire seks methode van Jonathan & Oscar

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen