Iedereen wil wel een goed en bevredigend seksleven. Helaas is de realiteit anders. Er zijn namelijk een hoop koppels waarvan één van beide partners of zelfs beide partners geen zin meer in seks hebben. Dit kan diverse oorzaken hebben. Hieronder worden de verschillende oorzaken uitgelegd en kan je per oorzaak tips lezen om weer samen te gaan genieten van seks.

Uit onderzoek van condoomproducent Durex bleek dat slechts 44 procent aangeeft compleet tevreden te zijn met hun seksleven. De grootste zaken die in de weg blijken te staan zijn stress en vermoeidheid. Opvallend is ook dat het aantal mensen dat niet tevreden is steeds groter wordt.

Misverstand: een goed seksleven blijft goed

Veel mensen hebben het idee dat een goed seksleven wel goed zal blijven. Je weet na verloop van tijd wat je partner wil in bed en als je daaraan voldoet zal het wel goed komen toch? Dit is echter niet het geval. Na verloop van tijd kunnen jouw wensen en de wensen van je partner immers veranderen. Ook kan het een beetje saai worden om bijna altijd hetzelfde te doen in bed.

Daarnaast kan het voorkomen dat jullie leven verandert. Jullie krijgen het drukker en beginnen last van stress te krijgen. Daar waar er vroeger bijna elke nacht gevreeën werd gebeurt dit nu bijna nooit meer omdat jullie liever gaan slapen.

De punten hierboven zijn slechts voorbeelden Als jij of je partner geen zin meer heeft in seks is het belangrijk te achterhalen waar dit door komt. Pas als dit bekend is kan je er iets aan gaan doen. Daarom staan hieronder de voornaamste oorzaken voor je opgesomd. Is een oorzaak herkenbaar? Lees dan welke oplossing of oplossingen er zijn.

Probleem: Saaie seks

Het meest voorkomende probleem is dat het sprankelende seksleven overgaat in een sleur. De seks is misschien wel goed, maar het begint voorspelbaar te worden. De spanning is eraf en het gaat vervelen. Dit is ook het moment waarop sommige mensen overspel beginnen te plegen. Het is dus belangrijk om dit probleem op tijd aan te pakken.

Oplossing: houd de spanning erin. Probeer elkaar op nieuwe manieren te verleiden en wees hierin creatief. Probeer nieuwe standjes of stuur elkaar overdag al sms’jes. Ook kan het leuk zijn om eens een hotel of zelfs een korte vakantie te boeken met dit doel.

Probleem: Geboorte van een kind

Over het algemeen is het seksleven van partners die elkaar net kennen erg goed. Men is verliefd op elkaar en heeft bij wijze van spreken op elk moment van de dag zin in seks. De geboorte van een kind kan dit echter opheffen.

Er gaat namelijk veel tijd en aandacht in het verzorgen van een baby zitten. Koppels ervaren dit niet voor niets als één van de zwaarste beproevingen van een relatie. Jullie zullen dit ook merken: je bent vaak moe en wil eigenlijk zo snel mogelijk gaan slapen. Ook zal het voorkomen dat wanneer jullie wel in de stemming zijn de baby nét gaat huilen omdat hij of zij honger heeft.

Als de baby ouder wordt ontstaan er weer nieuwe problemen. Jullie privacy komt namelijk in het geding. Daar waar het vroeger mogelijk was op elk moment van de dag seks te hebben gaat dit nu niet meer. Ook is het lastig om ’s avonds seks te hebben omdat je kind wel eens wakker zou kunnen worden…

Oplossing: probeer als jullie kind net geboren is zoveel mogelijk zaken goed te ordenen. Ga indien mogelijk een dag of een halve dag minder werken en beperk sociale activiteiten tot een minimum (jullie omgeving zal dit begrijpen). Hierdoor krijgen jullie meer rust en daarmee weer meer zin in seks. Spreek in ieder geval beslist niet een vast moment af om seks te hebben.

Als de baby wat ouder wordt kunnen jullie privacy winnen door creatief te zijn. Neem bijvoorbeeld een ochtend of middag vrij om samen te zijn of sta eens wat eerder op om seks te hebben. Ook kan je jouw kind uit logeren sturen (bij opa/oma of vriendjes/vriendinnetjes) of naar de opvang. Natuurlijk moet je dit niet te vaak doen, maar het zorgt er wel voor dat jullie weer wat privacy hebben.

Probleem: Een veeleisende baan of een druk sociaal leven

Als je veel werkt of een erg druk sociaal leven hebt kan het zijn dat je amper meer tijd voor je partner hebt. Zeker wanneer jullie dit allebei hebben kunnen er problemen ontstaan. Automatisch zal ook het seksleven dan op een laag pitje komen te staan.

Oplossing: gelukkig is er voor dit probleem een eenvoudige oplossing. Maak tijd vrij voor je partner! Besteed deze tijd in eerste instantie aan niet-seksuele aspecten van jullie relatie. Voor een langdurige relatie is het belangrijk dat jullie op alle gebieden aandacht voor elkaar hebben, en niet enkel op seksueel gebied.

Een eenvoudige manier om het bovenstaande te realiseren is een of twee avonden per week af te spreken om samen door te brengen. Zorg ervoor dat er niets tussen deze avonden in kan komen. Zet het dus gewoon in jullie agenda’s en plan andere activiteiten op een ander moment.

Deze ‘samen-avonden’ zijn ideaal om uit eten of naar de bioscoop te gaan. Leuk is om elkaar te verrassen op deze momenten. Je zult merken dat jullie na verloop van tijd weer meer zin in seks zullen krijgen.

Probleem: Seks om kinderen te krijgen

Wanneer een koppel een kind willen krijgen zullen ze regelmatig seks hebben. Hoewel dit positief lijkt kan het juist een probleem worden. Het krijgen van kinderen wordt namelijk het motief van jullie seksuele activiteiten. Het vrijen is dus gericht en begint op ‘seks op commando’ te lijken. Sommige mensen vinden dit vervelend en krijgen hierdoor geen zin meer in seks.

Oplossing: vergeet het hele concept ‘seks om een kind te krijgen’. Geniet gewoon van elkaar en doe dit zo vaak mogelijk. Het kinderen krijgen zal dan automatisch gaan als jullie geen voorbehoedsmiddelen gebruiken. Heb dus seks omdat jullie samen willen genieten!

Ontdek hoe je een seks god in bed wordt en vrouwen je nooit meer willen verlaten

Met de technieken van Jonathan & Oscar kan je iedere vrouw het genot geven wat je ze echt verdient… plus dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat ze gaat verlaten.

Seks is namelijk een zeer belangrijk onderdeel in een relatie en als je vrouwen intense orgasmes kan geven, blijft ze langer verliefd op je.

Ontdek nu de revolutionaire seks methode van Jonathan & Oscar

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen