Om veilige seks te hebben is het belangrijk altijd gebruik te maken van een condoom. Helaas vinden sommige mannen seks met een condoom minder lekker. Ze geven als argument dat ‘de condoom niet lekker zit’. Het is echter heel eenvoudig om veilige én lekkere seks te hebben. Alles wat je hoeft te doen is de ideale condoom vinden.

De juiste maat

Je kunt condooms in vele verschillende maten vinden. Veel mannen denken dat je een condoom koopt op basis van de lengte van de penis. Dit is onjuist. Het gaat juist om de omtrek van je penis. De condoom moet namelijk goed passen en niet te stak zitten.

Wanneer een condoom te strak zit, kan deze eenvoudig scheuren. Dit vergroot de kans op soa’s en eventuele bevruchting. Ook wordt de bloedtoevoer van de penis afgekneld, waardoor het lastig kan worden een erectie te behouden of een orgasme te krijgen.

Ook een condoom die te los zit is niet goed, omdat de condoom hierdoor van je penis af kan glijden. Dit is natuurlijk niet gewenst tijdens de seks. Er valt dus te concluderen dat het belangrijk is een condoom in de juiste maat te kopen!

Condoommaat

Bij condooms wordt er gebruik gemaakt van de nominale breedte. Dit is de breedte van de condoom wanneer deze plat op tafel ligt. Om jouw nominale breedte te weten te komen kan je gebruik maken van maattabellen die op internet te downloaden zijn.

Een andere optie is het aanschaffen van verschillende maten condooms en hiermee experimenteren. Dit wil soms beter werken, omdat persoonlijke voorkeur ook een belangrijke rol speelt. Sommige mannen hebben liever een strakker of juist ruimer condoom.

De gemiddelde maat ligt tussen de 52 en 56mm. Er zijn gelukkig ook kleinere en grotere maten te koop. Tegenwoordig zijn er condooms die vooraf gevormd zijn naar de vorm van de penis. De breedte is dan niet overal gelijk, waardoor de condoom beter past. Het streven van condoomfabrikanten is hiermee één condoom te creëren die bij iedereen past.

Verschillende soorten condooms

Behalve de ‘gewone condoom’ kan je ook kiezen uit andere soorten condooms. Hieronder zijn de verschillende soorten voor je opgesomd:

  • Condooms met extra stimulatie zijn ideaal voor vaginale seks. Deze condooms bevatten aan de buitenkant ribbeltjes, nopjes of een speciaal soort glijmiddel. Ideaal om je vriendin extra te verwennen! Bovendien kan de penetratie door extra glijmiddel vereenvoudigd worden.
  • Condooms met smaak kunnen gebruikt worden voor orale seks. Er zijn diverse smaken (chocolade, aardbei, banaan) te koop. Deze condooms smaken in ieder geval een stuk beter dan rubber!
  • Extra sterke condooms zijn ontwikkeld voor anale seks. Hoewel normale condooms en voldoende glijmiddel in principe voldoen, zou je voor extra zekerheid gebruik kunnen maken van wat dikkere condooms. Gebruik echter nog steeds voldoende glijmiddel!

Rubberlatex of latexvrij?

Over het algemeen worden condooms gemaakt van rubberlatex. Dit materiaal is erg sterk en biedt bescherming tegen soa’s en ongewenste zwangerschap. Als je allergisch bent voor rubberlatex of deze condooms niet prettig vindt zou je gebruik kunnen maken van latexvrije condooms. Helaas zijn ze wel wat duurder.

Ontdek hoe je een seks god in bed wordt en vrouwen je nooit meer willen verlaten

Met de technieken van Jonathan & Oscar kan je iedere vrouw het genot geven wat je ze echt verdient… plus dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat ze gaat verlaten.

Seks is namelijk een zeer belangrijk onderdeel in een relatie en als je vrouwen intense orgasmes kan geven, blijft ze langer verliefd op je.

Ontdek nu de revolutionaire seks methode van Jonathan & Oscar

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen